zondag 15 mei 2016

Toch leerbaar! 14 mei 2016

Een traan rolt over mijn wang, terwijl mijn mond in een grote glimlach blijft staan!
Waarom word ik er zo emotioneel van? En dan weet ik het, nu kan ik het echt afsluiten, ik kan stoppen met mijn strijd! Het hoeft niet meer, iedereen gelooft in Marilou, na een diepe lange zucht blijf ik de hele weg naar huis glimlachen. Er is rust of toch niet want nu moeten we pas echt aan de slag! 

Ook op deze site is te lezen hoeveel jaar ik al bezig ben de omgeving van Marilou, met name de professionals te overtuigen dat Marilou wel leerbaar is ondanks het Rett Syndroom.
Gelukkig wordt dat oa door social media steeds duidelijker!

Toch is het mij in al die jaren nooit gelukt wekelijkse logopedie begeleiding voor Marilou te krijgen.
Maar sinds deze maand wel! We zijn gelijk enthousiast aan het werk gegaan en het is genieten! 

Besloten werd te beginnen met tellen. Twee weken lang hebben we dagelijks met Marilou tot 3 geteld op verschillende manieren. Leuk om te zien hoe vindingrijk haar begeleiders thuis daar mee aan de gang zijn gegaan!
Met chipjes en stukjes brood, op advies van de logo met dezelfde knoppen als op de Tobii ernaast.We houden elke dag een rapportage bij van de eventuele vorderingen van Marilou. Na twee weken besloten uit te breiden naar tellen tot 6. 

We gebruiken om het tellen aantrekkelijk te maken voor Marilou diverse spellen oa de Toren van Pisa, het Monkeyspel en de stapelblokken van de Flying Tiger!
We nemen ook de termen meer en minder mee!Grappig detail is dat Marilou de eerste 2 weken ook bewust koos uit de nummer 1,2 en 3 en de volgende periode ook bewust tot 6.
We herhalen dit snoepspel een paar keer tot ze met haar corewordspagina mij dit vertelt, weer zo'n ontzettend mooi moment! Ook om te zien hoe goed de corewordspagina werkt! 
Marilou gebruikt steeds vaker de woorden op twee manieren . Laatst natuurlijk vies bij eten maar door haar gebruikt voor haar vieze luier! 
Hier OP voor de snoepjes zijn op, in plaats van het voorzetsel op.Of mama even op wilde schieten met de snoepjes opnieuw neerleggen!
Sorry voor die enthousiaste moeder op het einde!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten