zaterdag 29 oktober 2016

Marilou herkent Letters en gebruikt haar corewords!!

We zijn nu 6 weken bezig met het onderdompelen van Marilou!

Dat doen we op allerlei manieren met spelletjes, diverse apps op de I-pad, knutselen, bibliotheekboeken, bakken, woord-en letterkaartjes, toetsenborden op de Tobii, woordpagina's op de Tobii, chocoladelettertjes van de Sint of tijdens de gymles alles grijpen we aan!


Met de A van Appel, C van stukjes Chocolade en de D van Dropjes!!En met goed bewolkt weer kunnen we de Tobii ook buiten gebruiken!
Letters tijdens de gymles!


De app LetterSchoolEn dat heeft resultaat!


Marilou maakt nog meer stappen in haar communicatie, zij gaat steeds meer gebruikmaken van zogenaamde kernwoorden(corewords). Haar zinnen maakt ze daarmee completer maar vooral haar vragen en haar wil kan ze hiermee duidelijk maken!

Ik was boven als de PGB'er mij roept dat zij naar huis gaat, dat is anders dan anders en daar houdt Marilou niet zo van. Ze wil gelijk eten als zij in haar eetstoel zit en nu ziet ze dat ze daar nog lang op moet wachten. De pannen met water staan te koken op de kookplaat.

Ik moet van haar het eten IN de pan doen DENKT zij, DAT eten GEVEN, ik was tenslotte BENEDEN en het ligt OP de aanrecht DAAR(ze kijkt naar het eten!) dus STOPPEN met filmen!
Dus dat vraagt om weer een nieuwe Tobii indeling, werk aan de winkel voor mama!Geen opmerkingen:

Een reactie posten